Szecsuáni hirtelencsirke
Enyhén csípős csirkemell-csíkok, ropogós brokkolival.
- 300g csirkemell bőr nélkül
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 kanál chiliszósz
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 csésze brokkoli
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 kanál száraz fehérbor
- 1 teáskanál cukor
- 1 dl csirkeleves
- 2 kanál olaj
Hevítsd fel az olajat egy vokban, add hozzá a gyömbért, majd szinte azonnal tedd bele a vékony csíkokra vágott csirkét. Nagy lángon kevergetve süsd 2-3 percig. Add hozzá a többi hozzávalót (a keményítőt kivéve), forrald fel és kevergesd további 2 percig. Egy kanál vízben alaposan keverd el a keményítőt és add hozzá az ételhez. Alacsony lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Forró rizzsel tálald.