Super Princess Peach

Mario egy olasz származású pocakos vízvezeték-szerelő, akinek jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a fekete bajusz, piros felső, kék alsó, fején pedig egy piros sapkát hord, amin egy fehér „M” virít. Őt irányítva kell megmentenünk Mushroom Kingdom (Gomba Királyság) szőke hajú hercegnőjét, akit elrabolt a sárkány kinézető Bowser. Ismerős a felállás, ugye? Jelen játék esetében viszont fordult a kocka: Bowser nem a hercegnőt, hanem Mario-t és Luigi-t rabolta el, s a Vibe-szigeten lévő kastélyába zárta őket!

Peach nem esik pánikba, azonnal a két testvér megmentésére indul. Kalandjára magával viszi Perry-t, a mágikus beszélő esernyőt, aki hasznos tulajdonságokkal bír, pl. kupán lehet vele csapni az ellenséget, zuhanáskor lassítja az esést stb. Az esernyőn kívül más fegyvere is van a hercegnőnek, amit minden nő bevet, ha nagyon akar valamit: érzelmek :)! A mentőakcióban fontos szerepet játszanak Peach érzelmi reakciói, mivel ezekkel speciális képességekre tesz szert: ha mérges, akkor lángra lobban, amivel képes az éghető anyagokat megsemmisíteni és félreállíthatja az útból Bowser csatlósait; ha jó a kedve, akkor szó szerint szárnyal a boldogságtól (tehát tud repülni), de ha rátör a sírógörcs, akkor könnyeivel jégpályát csinál a havas területeken vagy meg tudja öntözni vele a kúszónövényeket, ami miatt azok megnőnek, így a leveleken felmászva titkos helyekre juthat. Ezeket az érzelmi kitöréseket az érintőképernyőn aktiválhatjuk, ha megfelelő mennyiségű drágakövet gyűjtöttünk össze.

A játék során 8 világon kell keresztülküzdenie magát Peach-nek, hogy eljusson Bowserig. Minden világ 6 pályából áll, ahol a hatodik egy nagyobb ellenséget rejt. Ha az ellenséget legyőztük, akkor nemcsak közelebb kerülünk a kastélyhoz, hanem Perry-ről is megtudhatunk egyet s mást. Fontos megemlíteni még, hogy pályánként három fogságba esett Toad-ot kell kiszabadítanunk, akik a pálya különböző pontjain vannak elrejtve, s érdemes minél több érmét begyűjteni, hogy aztán a boltban hasznosabbnál hasznosabb cuccokat vehessünk, amikkel felvértezzük magunkat és esernyőnket.

Ajánlom a Super Princess Peach-t, mert egy klassz Jump’n’Run (ugorj és fuss) játékkal van dolgunk, ahol végre Peach hercegnőé a főszerep. A játék közepes nehézségű, hozzá illő hangeffektek és zenék teszik színesebbé az amúgy is tarka játékot. A sok pálya és a pályákon elrejtett extrák és titkos helyek felkutatása garantálja a kellő mennyiségű játékidőt, s ha még egy kis pluszra vágynánk, akkor elszórakozhatunk a minijátékokkal vagy a puzzle-lel.
A Super Princess Peach színessége és főszereplője ellenére nem csak lányoknak ajánlott, a fiúk is teljes nyugalommal kipróbálhatják.

Platform: Nintendo DS
Műfaj: platform / jump and run, akció
Fejlesztő: TOSE
Kiadó: Nintendo
Kiadás éve:
– 2005. október 20. Japán
– 2006. február 27. Amerika
– 2006. március 30. Ausztrália
– 2006. május 26. Európa

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2oCy47DfpBg

Írta: Jeanne C

Related posts

Kommentelj