Roy Jones kikapott

Óriási meglepetés volt a világ legjobb bokszolójának tartott Jones veresége, hisz még soha nem kapott ki (kivéve egyszer, amikor diszkvalifikálták), és már 4(!) súlycsoport világbajnoki címét is a magáénak mondhatta.
Az óriási meglepetés Antonio Tarver nevéhez fűződik, aki már harmadjára állt szemben Jones-szal. Tavalyi mérkőzésüket kissé vitatottan, de Tarver elvesztette. Most
azonban már a második menetben padlóra küldte a címvédőt, méghozzá egy ütéssel. Roy Jones nehezen, de felállt a 10. számolásra, azonban a bíró nem engedte tovább a küzdelmet. Ezek után Tarver a WBC és a WBA szervezet övének örzője. Sajnos Magyarországon a mérkőzés nem volt látható. Pedig sokan kíváncsak lettek volna Erdei Zsolt súlycsoportjának legnagyobb alakjára.
Többen „szerencsés ütésnek” vélik Tarver találatát, de tény, hogy felkészült, oda állt, és vállalta a megmérettetést., és még győzni is tudott Eddigi pályafutása során Roy Jones 17 hivatalban lévő világbajnokot vert meg. Kiállt bárkivel, és az utóbbi 20 év legnagyobb bunyósának tartják.

Related posts