Ráksaláta trópusi gyümölcs-salsával
- 300 g közepes méret? tengeri rák megtisztítva
az öntethez:
- 1 kanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- csipetnyi só
- csipetnyi fehér bors
a salsához:
- 1 mangó vagy papaja
- negyed csésze aranymazsola
- negyed csésze apró kockára vágott kaliforniai paprika
- 1 teáskanál apróra vágott korianderzöld
- 1 teáskanál kandírozott gyömbér, apróra vágva
- 3 kanál rizsecet
- 1 teáskanál fokhagymás chiliszósz
- 4 csésze vegyes salátazöldég
Az öntet hozzávalóit keverd el egy tálban. Add hozzá a rákotés hagyd benneérlel?dni tíz percig.
1-2 perc alatt grillezd meg mindkét oldalát. Tedd félre, hagyd kih?lni.
Készítsd el a salsát: hámozd meg a gyümölcsöt, a felét szeleteld felés
tedd félre a tálaláshoz, a másik felét vágd félcentis kockáraés keverd
el a salsa többi hozzávalójával. Helyezd a salátát egy nagy tálba,
öntsd rá az öntetet, kicsit keverd el. A rákot a tál egyik felére, a
salsát a másikra merd rá. Egy szelet gyümölccsel díszítsd.