Ráksaláta trópusi gyümölcs-salsával

  • 300 g közepes méret? tengeri rák megtisztítva

az öntethez:

  • 1 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • csipetnyi só
  • csipetnyi fehér bors

a salsához:

  • 1 mangó vagy papaja
  • negyed csésze aranymazsola
  • negyed csésze apró kockára vágott kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál apróra vágott korianderzöld
  • 1 teáskanál kandírozott gyömbér, apróra vágva
  • 3 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál fokhagymás chiliszósz

  • 4 csésze vegyes salátazöldég

Az öntet hozzávalóit keverd el egy tálban. Add hozzá a rákotés hagyd benneérlel?dni tíz percig.
1-2 perc alatt grillezd meg mindkét oldalát. Tedd félre, hagyd kih?lni.
Készítsd el a salsát: hámozd meg a gyümölcsöt, a felét szeleteld felés
tedd félre a tálaláshoz, a másik felét vágd félcentis kockáraés keverd
el a salsa többi hozzávalójával. Helyezd a salátát egy nagy tálba,
öntsd rá az öntetet, kicsit keverd el. A rákot a tál egyik felére, a
salsát a másikra merd rá. Egy szelet gyümölccsel díszítsd.

Related posts

Kommentelj