Párolt sertéshús grillezett tofuval
- 200g sertéshús
- 1 kocka grillezett tofu
- 2/3 kocka konnyaku
- olaj
- 2dl dasi
- 1 kanál mirin
- 1 kanál cukor
- 2 kanál szaké
- 1 kanál világos szójaszósz
- 3 kanál miszo
Vágd a húst 4 centis csíkokra. A konnyaku felszínét vagdosd be, majd vágd az egészet 3 centis kockákra. Főzd meg.
A tofut 3-4 centis kockákra vágd.
Forró olajban pirítsd meg a húst. Amikor minden oldalon elváltozott a színe, add hozzá a konnyakut és süsd tovább. Pár perc elteltével öntsd bele a dasit, aztán ha felforrt, a kockára vágott tofut. Add hozzá a többi ízesítőt (mirin, cukr, szaké, szójaszósz, miszo).
Japán mustárral tálald.