Párolt sertéshús grillezett tofuval

  • 200g sertéshús
  • 1 kocka grillezett tofu
  • 2/3 kocka konnyaku
  • olaj
  • 2dl dasi
  • 1 kanál mirin
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál szaké
  • 1 kanál világos szójaszósz
  • 3 kanál miszo

Vágd a húst 4 centis csíkokra. A konnyaku felszínét vagdosd be, majd vágd az egészet 3 centis kockákra. Főzd meg.
A tofut 3-4 centis kockákra vágd.
Forró olajban pirítsd meg a húst. Amikor minden oldalon elváltozott a színe, add hozzá a konnyakut és süsd tovább. Pár perc elteltével öntsd bele a dasit, aztán ha felforrt, a kockára vágott tofut. Add hozzá a többi ízesítőt (mirin, cukr, szaké, szójaszósz, miszo).
Japán mustárral tálald.

Kapcsolódó bejegyzések