Moo-shu sertés

  • 250 g sertésszűz
  • 2 kanál olaj
  • 2 tojás alaposan felverve
  • 100g aranygomba
  • 100g csíkokra vágott bambuszrügy
  • 1 dl csirkelé vagy víz
  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 2 kanál száraz sherry
  • 1 kanál cukor
  • 1 teáskanál szezámolaj

a páchoz:

  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 1 kanál száraz sherry
  • 2 kanál kukoricakeményítő 1 kanál vízben elkeverve

A húst rostirányra merőlegesen vágd fél centis csíkokra, majd a csíkokra gyufaszálnyi méretűre. (Ha félig megfagyott a hús, sokkal könnyebben megy.)

A pác hozzávalóit keverd el, majd tedd bele a húst, ügyelve, hogy minden „gyufaszál” szétváljon, és egyenletesen elborítsa a folyadék. Legalább fél óráig álljon a pácban a hús, de a legjobb, ha a sütés előtti napon teszed bele.

Az aranygomba kemény töveit vágd le, öblítsd le bő vízben.

Hevítsd fel a vokot vagy egy nagyobb serpenyőt. Add hozzá az olajat, és hevítsd további 30 másodpercig. Öntsd bele a tojást, a forró olajban felfúvódó tojást egy falapáttal kevergesd, nehogy a vok falára ragadjon. Úgy terelgesd a tojást, hogy a folyékony rész mindig a vok alján gyűljön össze. Amikor már megszilárdult, a lapát végével gyorsan vágd minél apróbb darabokra. Ezt az egészet igen gyorsan kell elvégezned, mielőtt a tojás megkeményedik.

 Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések