Maratoni küzdőtréning Veszprémben

Sensei Bencze Antal, az MKKSZ szövetségi kapitánya invitálására Veszprémben, a diákolimpia helyszínén gyűltek össze újra a válogatott és „műkedvelő” karatekák, hogy a Hungarian Open előtt egy héttel még egyszer felmérjék technikai és kondicionális felkészültségüket.

A közel két órás tréningre a válogatott keret jónéhány tagja mellé főleg az Alföldről érkeztek versenyzők, pedig Sensei Bencze most a Dunántúl megmozgatását tűzte ki elsődleges célként. A létszámra ettől függetlenül sem lehetett panasz, hiszen a csarnokban lerakott mindhárom tatamit megtöltötte a 26 versenyző. A program reggel 9-kor vette kezdetét és a diákolimpiára érkező megannyi szülő és ifjú karateka szeme előtt

mintegy nyílt edzésként zajlott. Sok száz érdeklődő szempár kísérte végig tehát az időre végzett, küzdelemre rávezető szituációs gyakorlatokat, majd a sokszor rendkívül látványos és izgalmas technikai sparringokat.

Igazán üdítő volt látni a férfi könnyűsúly két meghatározó fighterének, a kemecsei Rózsa Gábornak és a martfűi Búzás Gábornak a küzdelmeit, hiszen mind a ketten kiváló formát mutattak. Búzás elsősorban fantasztikus kombinációival, míg Rózsa hihetetlen robbanékonyságával és laza lábmunkájával tűnt ki.

A lányok sem adták alább: Szövetes, Ábrahám, Bartók, Mezősi. Ez a névsor mindig garancia arra, hogy látványos, technikai küzdelmek alakuljanak ki.

Összegzésként elmondható, hogy e másodízben megrendezett küzdőtréningnek bizony van létjogosultsága, hiszen egy olyan direkt kapcsolatot teremt a válogatott munkája és a válogatotton kívüli küzdők és edzők között, mely rövid- és hosszútávon egyaránt komoly szakmai előnyöket jelentehet. Külön öröm és egyben szerencse is, hogy a helyszínből adódóan a jövö versenyzői és a szülők is nyomon követhették ezt a magas színvonalú tréninget és láthatták, hogy mi az a szint és szakmai színvonal, ahová gyermekük eljuthat, ha hosszútávon is kitart választott sportága mellett.

Schmidt Péter

Related posts