Karácsonyi vásár

Novembertől ünnepi fényekbe öltözött Tokió több része. Mi is elmentünk a Roppongi Hills-re megnézni a kivilágítást.

Valójában nem is a kivilágítás vonzott minket, hanem a német karácsonyi vásár.
http://www.roppongihills.com/feature/christmas2011/03.html

K-val már korábban beszéltük, hogy megnézzük. Ő munkából jött, mi a délutáni óra után indultunk el. Maga a vásár kisebb volt, mint gondoltam: hiába, el vagyok kényeztetve a budapesti Vörösmarty téri vásárral. Az itteni vásár annak kb. az egyötöde volt, de a külföldiek aránya vetélkedett a Roppongi partihelyeivel. Úgy tűnt, sokaknak hiányzik az európai karácsonyi vásár.

Én főleg forraltborra hajtottam, volt is, 500 jenbe kerül, de nem volt finom:( . El is határoztuk, hogy majd készítünk magunknak finomat. Ezenkívül volt többféle német kolbász, virsli, hotdog, füstöltsonka, perec, almáspite és mézes süti (Lebkuchen). Plusz fajátékok, kis karácsonyi dísztárgyak, plüssök, gyertyák, 2000 jentől kezdődően. A vásár fedett helyen volt, ám átjáróban, így egy óra után bemenekültünk a hideg elől egy Starbucksba.

A Roppongi Hills-hez a Hibija-vonal Roppongi állomása van talán a legközelebb. A Mori Tower 53. emeletén van a Mori szépművészeti Múzeum, az 52. emeletén pedig egy kilátó (belépő: 1500 jen). Amúgy plázák vannak, képeket majd felteszek a kivilágításról. Látszik a karácsonyi fényekbe öltözött Tokyo Tower is.


 

Related posts

Kommentelj