Japán tejleves aranygombával
- 200 g aranygomba
- 3 szál újhagyma
- 1 szelet bacon
- 5 dl tej
- 1 leveskocka
- csipetnyi pirospaprika
- 1+1 kanál vaj
- 1 kanál világos szójaszósz
- 1 kanál liszt
- csipetnyi bors
A gomba tönkjét vágd le, majd hosszában vágd ketté. Az újhagymát vágd háromcentis darabokra, a bacont félcentis csíkokra. A vajat olvaszd fel egy edényben, majd keverj el benne csomómentesen egy kanál lisztet. A leveses lábasban olvassz fel egy újabb kanál vajat, pirítsd meg benne a szalonnát, majd add hozzá a gombátés a hagymát. önts rá 3 deci vizetés a tejet. Amikor felforrt, add hozzá a maradék f?szereket. A végén keverd el benne a lisztes vajat. Egy percig kevergesd,