Indiai paradicsomleves

  • 600 g paradicsom
  • 1 kanál citromfű apróra vágva
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál zöld currypaszta
  • 1 dl víz
  • 1 l tej
  • őrölt bors, kömény, chili ízlés szerint
  • 2 kanál citromlé
  • 1 kanál apróra vágott korianderlevél

A paradicsomok héját vágd be egy recés késsel kereszt alakban, majd dobd egy percre forró vízbe. Hámozd meg, majd vágd nyolc részre. Tedd fel a vízben főni a citromfűvel, currypasztával és gyömbérrel. Alacsony lángon forrald 15 percig. Hagyd kihűlni, majd egy turmixban keverd simára (hőálló merülőmixer birtokában egyszerűbb lesz). Add hozzá a tejet, a köményt, borsot és a citromlevet. Keverd el, majd alacsony lángon forrald fel újra.

Az apróra vágott korianderlevéllel díszítve tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések