Ifik és juniorok a kyokushin tatamin

A 15-16 és a 17-18 éves korosztály igyekezett eldönteni az Országos Bajnoki címeket, a Szegeden megrendezett Kido kupán, október 1-én. Fontos volt különösen a junioroknak, hisz ez már felkészülés verseny volt a jövő év eleji magyarországi Európa-bajnokságra.

Az induló létszámok kicsit kisebbek voltak, mint általában az őszi szezon első megmérettetésein.

Az ifi lányok könnyűsúlyában a következő eredmények születtek:

I. Horváth Bianka, Kapuvár SE (Horvát dojo)
II. Molnár Éva, Gyöngyös
III. Tóth Zita, Hajdúszoboszló
III. Csőke Ildikó, Martfű

A súlycsoport biztató képet mutatott, mind a négy lány igen technikás küzdelmet mutatott be, ami ígéretes a válogatás szempontból.

Ifi lány középsúly:

I. Deutsch Nikoletta, Kemecse (Nemes Dojo)
II. Szudi Gabriella, Banzai KKK
III. Dékány Anett, Pusztaszabolcs
III. Benyus Judit, Martfű

Szintén igen kiegyenlített volt az első 4 lány teljesítménye, de az 1. helyezett Deutsch Nikolett volt a legmagabiztosabb négyük közül.

Ifi lány nehézsúly

I. Tóth Helga, Nyírbátor (Karczub Dojo)
II. Kojundzic Kristina, Horvátország
III. Barta Edit, Martfű

Itt sajnos kevesebb induló volt, így az 5 lány körmékőzést vívott. A szoros csatákból kiemelkedett a nyírbátori Tóth Helga céltudatos, kemény küzdőstílusa.

Az ifi fiúk könnyűsúlyában pörgős csaták zajlottak, amikben Zsila Tamás bizonyult a legjobbnak.

I. Zsila Tamás, Szeghalom (Kovács Dojo)
II. Csikai Bence, Kapuvár LSE
III. Bognár Szabolcs, Jászberény

A középsúlyban Jászbrényi arany született, bár a döntő nagyon szoros volt, és akár fordított eredmény is születhetett volna. Beszteri Attila nagyon nagy akaratról tett tanúbizonyságot, hisz már a döntőbe jutásnál is nagyon hosszú és kemény küzdelmet vívott Tóth Zsolttal szemben. Attilának jobb volt a kondíciója, és az utolsó hosszabbítás után megérdemelten ő győzött.

Gál Csaba még nagyobb feladat volt a fináléban. Talán a magyar bajnokságon visszavágási lehetőséget kap a ceglédi fiú.

I. Beszteri Attila, Jászberény (Agócs Dojo)
II. Gál Csaba, Cegléd
III. Zrupkó Ádám, Jászberény
III. Tóth Zsolt, Martfű

A nehézsúly nagyon nagy létszámú volt, ebben a súlycsoportban szokatlan a 22 induló, főként a szezon elején. Nagy csaták voltak, amiben a két kapuvári versenyző különösen jónak bizonyult.

I. Molnár Imre, Kapuvár LSE (Szalóki Dojo)
II. Rácz Zoltán, Kagami SE
III. Dukai Sándor, Kapuvár LSE
III. Batay Roland, Stabilitás

A junioroknál több válogatott is tatamira lépett.

A női könnyűsúlyban is szoros csaták zajlottak, szoros volt a „befutó”.

I. Axnix Irina, Kapuvár LSE (Szalóki Dojo)
II. Tóth Judit, Hajdúszoboszló
III. Cserepes Alexandra, Cegléd
III. Szécsényi Szilvia, Kalocsa

Mind a négy lány nagyon jó teljesítményt nyújtott, bár fizikai erősödésre biztos, hogy szükségük van az Európa-bajnokságra. A döntő igen parázsra sikeredett, de teljesen megérdemelten győzött Axnix Irina, aki tényleg a súlycsoport legjobbja volt.

A középsúly is nagyon szoros volt a verseny, és itt is, akár csak az alsó kategóriában, több korábbi EB versenyző is küzdőtérre lépett. Körmöndi Lídia akarata és technikai ügyessége azonban kiemelkedett, így megérdemelten lett az OB bajnoka, a kiegyenlített mezőnyben, egy szoros döntőt követően.

I. Körmöndi Lídia, Martfű (Stefanovics Dojo)
II. Simon Viktória, Várpalota
III. Flórián Zsuzsanna, Szeged Ichiro SE

A junior fiú könnyúsúlyban változások voltak. A három korábbi válogatottból csak egyikük tudta hozni a súlyát. Kerti Gábor és Jónás Áron is túlsúlyos volt, így középsúlyban indultak. A harmadik, Mátyási Patrik nehézkesen kezdett, de a második már küzdelemben jobb formát mutatott, a döntőre pedig igazán jót, és meg is nyerte a súlycsoportot. A legnehezebb dolga a nagyon harcos Zsila Róberttel (Szeghalom) volt, bár ebben talán a bíróknak is volt kicsi szerepe.

I. Mátyási Patrik, Champions SE (Stefanovics Dojo)
II. Kapusi Krisztián, Hajdúszoboszló
III. Zsila Róbert, Szeghalom
III. Oroszi Attila, Nagykőrös

A középsúly nagy csatával kezdődött. A kategória uralkodója, Szűcs Gergő kezdett a trónkövetelő ex könnyűsúlyú Jónás Áronnal. De egyelőre a nagyobb tömeg, erő és jobb felkészültség döntött: előbb egy test wazari, majd egy fej wazari hozta Szűcs győzelmét.

A döntőbe jutásért hatalmas csata folyt a nagyon agresszívan támadó horvát versenyzővel szemben. Szűcs a kezéből engedte ki a győzelmet az első küzdőidőben, a horvát fiú az utolsó másodpercben kiegyenlített. Az összes hosszabbítás végigment, és még ekkor is döntetlen volt. De itthon ez Szűcs győzelmét hozta. Decemberben revans Zágrábban!

A fináléba jutott a másik ágon a nagyon harcos Kerti Gábor (Enying), aki szintén könnyűsúlyból jött fel. Komolyan bízonyította, hogy itt is van keresnivalója, de a fináléra megsérült a keze, így nem állt ki. Győzött Szűcs Gergő. Talán a Magyar Bajnokságon majd összecsapnak.

I. Szűcs Gergő, Martfű (Stefanovics Dojo)
II. Kerti Gábor, Enying
III. Czákler Richárd, Sopron Kamikaze

A nehézsúlyban sajnos csak 5 induló volt (körmérkőzés), úgyhogy a középsúlyba épp befért volna Balogh Zsolt, de nehézben szerettek volna indulni, hisz felnőttként a 90 kg van megcélozva. Klubtársa és barátja, Szűcs indult középben. Balogh kiemelkedett a mezőnyből, nem volt ellenfele. Talán a nap legkiegyenlítettebb formáját mutatta.

I.Balogh Zsolt, Martfű (Stefanovics Dojo)
II. Ivancsics Zoltán, Sopron Kamikaze
III. Zlodi Krunoslav, Horvátország

Jöhet az újabb őszi verseny, gyermekeknek-serdülőknek Szeghalmon. Ez a korosztály pedig legközelebb november 19-én lép pástra a magyar bajnokságon, Berettyóújfalun.

Related posts