Halleves miszóval
Hagyományos okinavai étel, kivételesen csupa japános hozzávalóval. Az okinavaiak mindig az egész halat tálalták fel, beleértve a hal fejétés farkát is. Az itteni miszo kevésbé édes, mint a japán.
- 1 kg tengeri hal (red snapper vagy tengeri sügér)
- 1 teáskanál só
- 1 liter víz
- 3 kanál miszo
- 2 kocka (kb. fél kg) tofu
- 1 szál újhagyma vékony karikára vágva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
A halat tisztítsd meg, majd hosszában vágd ketté. Dörzsöld be sóval.
öntsd le forró vízzel, majd öblítsd le hideggel. Egy lábasban egy liter
vízben kezdd el f?zni a halat. Amikor felforr a víz, takarék lángon
párold tíz percig. A keletkez? habot merd le. A miszóhoz keverj annyi
vizet a hal mell?l, amennyivel simára tudod keverni. öntsd a leveshez,
add hozzá a tofut, f?zd három percig. Tálaláskor szórj rá egy kevés
újhagymátés gyömbért.