Grillezett terijaki sertés ananásszal és mangóval
a pácoláshoz:
- 1 dl szójaszósz
- 2 kanál barnacukor
- 3 kanál rizsecet
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- egy 5 centis gyömbérdarab meghámozva, lereszelve
- 6 szelet sertésszűz
A páclé hozzávalóit keverd össze egy edényben, forrald fel és addig kevergesd, amíg a cukor elolvad. Lehűlés után tedd bele a hússzeleteket (esetleg tedd egy jól záró nejlonzacskóba a lével együtt). Egész éjjel hagyd állni a pácban a húst.
A húst csepegtesd le (a páclét ne dobd ki), és grillsütőben 7-8 perc alatt süsd barnára mindkét oldalát. A sütés utolsó perceiben lassan öntögesd rá a maradék páclevet.
ananászos-mangós köret:
- 2 csésze kockára vágott ananász
- 1 csésze kockára vágott mangó
- fél csésze apróra vágott, minél édesebb hagyma
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál chiliszósz
- 2 kanál apróra vágott mentalevél
Keverd alaposan össze a hozzávalókat és hagyd állni szobahőmérsékleten 1 órát. Előző nap is elkészítheted, hogy a hűtőben az ízeknek legyen ideje összeérni.