Eduard Walmen győzött Frankfurtban

A német IKO1 kyokushin szervezet november 5-én rendezte meg nyílt, súlycsoportos bajnokságát, ahol a -90 kilós kategóriában az egyik Walmen fivér, név szerint Eduard szerezte meg a bajnoki címet.

A román Walmen-testvérek közül kettő (Haris és Alex) jó ismerőseink már. Haris (aki egyébiránt az Európa-bajnok Anka Walmen férje) a román csapat edzője, egy rendkívül képzett fighter és igen szimpatikus ember is egy személyben.

Image

A kőtörő Haris

Akik kilátogattak a 2004-es Full contact Grand Prix-re, azok jól emlékezhetnek,hogy milyen heroikus csatát vívott a 110 kilós, vb harmadik (IKO3), igen kemény és technikás iráni Arash Saharifivel. Sharifi rendkívül vehemensen támadta a mindösszesen 85 kg testsúlyú román fiút, aki remek és pontos kéztechnikákkal válaszolt az elképesztő rohamokra. A második menetben aztán Haris alkarral blokkolt egy irtózatos erejű chudan mawashit, amitől nagyon csúnyán eltört a keze. A csata hevében egy pár másodpercig nem érezve a fájdalmat, Haris még „meggyomrozta” az iránit, akinek ez láthatóan nem okozott feltétlen örömet. Sajnos a következő menetre már nem tudott kijönni. A román karateka több mint fél évig viselt fémet a kezében, de úgy tűnik, hogy mostanra teljesen regenerálódott. Ha minden igaz, jövő évtől újra láthatjuk majd az európai küzdőtereken.

Image

Alex akció közben

Haris egyik öccse, Alex már a koppenhágai Eb-n is megmutatta magát. Ott +90kg-ban a legjobb nyolcban végzett. Októberben viszont nagy magabiztossággal és nagy technikai fölénnyel nyerte a Szoboszló kupát, +80 kilóban. Sajnos a horvát bajnokságon rögtön a kétszeres Eb győztes Darius Gudauskasszal kezdett, akitől gedan geri ipponnal kikapott.

Image

Eduard (jobb szélen) a dobogó harmadik fokán, a bulgáriai Európa-bajnokságon

A harmadik Walmen testvér, a Hamburgban élő Eduard Walmen szintén tehetséges küzdő. Eduard az IKO1 szervezetben versenyez és igen eredményes. 2004-ben a németországi Eb-n szupernehézsúlyban, az idén viszont nehézsúlyban állhatott a dobogó harmadik fokára és sokadszorra nyeri meg súlycsoportját a német bajnokságon is.

Schmidt Péter

Related posts