Diós csirke

Sült csirkefalatok shiitake gombával és dióval.

  • 4 kalap szárított shiitake gomba
  • 100 g dió
  • 3 kanál olaj
  • fél kg csirkemell
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál cukor

Áztasd a gombát meleg vízben 10 percig. A diót vágd fel kisebb darabokra, majd az olajban 2 perc alatt süsd meg. Csepegtesd le.

A csirkehúst vágd falatnyi darabokra, süsd meg nagy lángon a maradék olajon, közben folyamatosan kevergesd. A kukoricakeményítőt keverd simára a borral, szójaszósszal és cukorral. Öntsd a csirkére, keverd el alaposan. A csíkokra vágott gombát a végén add hozzá, fedd le az edényt és alacsony lángon párold két percig. Zárd el a lángot, majd keverd el benne a diót. Forró rizzsel tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések