Az iraki emberrablóktól merített ihletet a gyilkos

 

Egy sizuokai háziasszonyt pontosan olyan módon gyilkoltak meg, ahogyan Sószei Kodát is kivégezték iraki elrablói. Milliónyi japán látta a terroristák szörnyű tettét az interneten: a lefejezett turista képe pillanatok alatt elterjedt a világhálón. Egy vérszomjas gyilkos a rendőrség feltételezése szerint ugyanazt a módot választotta, amikor a 25 éves Mocsizuki Tosikót szó szerint lemészárolta. A hölgy megcsonkított testét két hete találták meg fudzsikavai otthonában.

– Úgy tűnik, a gyilkos megpróbálta levágni a fejet. A vágások nyoma mindenhol látszik a nyak körül. Rengeteg vért találtunk a helyszínen. Valószínűleg a sok vér akadályozta meg az elkövetőt abban, hogy befejezze, amit elkezdett. Úgy véljük, hogy a gyilkos le akarta másolni az iraki terroristák művét – mondta az egyik vizsgálatot végző rendőr.

Mocsizuki testét két nappal eltűnése találták meg. November hetedikén levitte sétálni kutyáját szülei lakásából. A kutya 15 perc múlva visszajött – egyedül. Néhány óra elteltével az áldozat aggódó édesanyja értesítette a rendőrséget.

A nő férje egy esküvőn töltötte a napot, majd az ünnepség után ő is a szülőkhöz ment. Mivel még mindig az ünnepi ruhája volt rajta, felesége kivételesen egyedül vitte sétálni az ebet. Ez a döntése fatálisnak bizonyult.

A rendőrök néhány nap múlva előkerítették a holttestet, amelyet egy faágra akasztva találtak. A ruháját letépték, és egy elhagyatott helyre vitték. A környéken csupán egy golfklub, rizsföldek és néhány fa található. Zseblámpáját alig háromszáz méterre találták szülei házától.

– Valószínűleg azonnal rátámadtak, ahogy kilépett a lakásból. A szomszédos golfklubban hallották, amint kutyája őrülten ugat – mondta a vizsgálat vezetője. – Feltételezzük, hogy az eb így próbálta jelezni, mi történik gazdájával.

Egy nő látott a tett időpontjában egy fehér szedánt, amely az elmúlt hetekben többször megfordult a környéken. – Ilyen autót még nem láttam korábban, ezért figyeltem fel rá – mondta. – A gépkocsi többször járt Mocsizukiék házánál – tette hozzá.

Barátai és szomszédai arról számoltak be, hogy Mocsizuki kedves, barátságos, és gyönyörű fiatalasszony volt. Vonzó külseje sajnos halálos veszélyt hozott rá.

– Megpróbálunk az eddigi nyomok alapján gyors eredményre jutni. Még mindig fennáll a lehetőség, hogy a gyilkosság elkövetője Koda kivégzését próbálta leutánozni – nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Waiwai

Related posts