A Mainichi gyermekújsága

A harmadik legnagyobb újság, a Mainichi gyermekeket célzó kiadásait mutatjuk be. Hogy miért? Mert furiganázva vannak és így kiváló anyagok a japántanuláshoz.

Az első a Mainichi Shinbun gyermekkiadványa, a Mainichi Shougakusei Shinbun (毎日小学生新聞)Általános iskolás újság), röviden 毎小(Maishou), mely 1936 óta, immár 76. éve jelenik meg.

Irányelve az oktatás és információközlés, 2011 óta pedig az olvasók kérésére olyan dolgokat is tanulhatnak, melyek segítik a japán társadalom megértését. Ez azért is fontos, mert a magán-középiskolákban a felvételin egyre nő a politikával, gazdasággal kapcsolatos kérdések száma.

Az újság nemcsak az olvasási készséget növeli, de gondolkodásra is ösztönöz. A napi, friss hírek és témák mellett van környezettel, tudománnyal, Japán történelmével-irodalmával foglalkozó rovat és angoltanító rovat is. Heti egyszer megjelenő, minden nap különböző rovat is található benne.

Mintadarabok (részletek) innen letölthet?ek:

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/mon.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/tue.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/wed.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/thu.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/fri.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/sat.pdf

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/about/pdf/sun.pdf

Emellett az alábbi honlapon néhány hír is található:

http://mainichi.jp/feature/maisho/

Emellett a fennállásának 140. évfordulóját ünnepl? újság egy heti lapot is indított: ez a szombatonként megjelenő 15sai no nyúsu, azaz „15 évesek hírei”, mely a felsőtagozatosokat és középiskolásokat célozza meg.

Az első rész innen letölthető:

http://mainichi.jp/feature/maisho/etc/maigaku/pdf/20120331.pdf

Related posts

Kommentelj