A fesztiválok és az étel a legnépszerűbbek

A Külügyminisztérium felmérést készített arról, hogy a Japánban dolgozó külföldiek milyen érvekkel csalogatják otthoni barátaikat japán látogatásra. A fesztiválok és a különleges ételek állnak a lista tetején.
A helyi turista-látványosságok csak a harmadik helyen szerepeltek. A hagyományos japán művészetek, mint a kabuki vagy a nó a 14 válasz között a nyolcadik helyen végezték.
A felmérést 140 külföldi között végezték, akik kulturális csereprogramok szervezésével vannak megbízva különböző városokba és a prefektúrák zpontjaiba.
A válaszolók közül 102 a fesztiválokat jelölte meg, 97-en említették az ételt és kilencvenen a turista-látványosságokat (több választ is adhattak a résztvevők). Csak harmincöten válaszották a hagyományos művészeteket, mint a Japánba tett látogatás lehetséges okát.
Arra a kérdésre, hogy mi javítja Japán közképét az autókra és high-tech kütyükre 95 szavazat érkezett, és 82-en válaszották az itteniek udvariasságát.
Amikor megkérdezték, kit tartanak a világ legnépszerűbb japánjának, 24-en gondolták úgy, hogy Koizumi miniszterelnök a válasz. Akira Kuroszava lett a második 23 szavazattal, míg John Lennon özvegye, Joko Ono a harmadik helyet szerezte meg 16 vokssal.

Kyodo

Related posts