Kímélő terijaki csirke
Távol-keleti rablóhús-mutáció, szárnyasból.
- fél kg csirkemell, falatokra vágva
- 2 kanál terijaki szósz
- 1 teáskanál cukor
- 1 kanál olaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 kis ananászkonzerv (200 g)
- 1 zöld kaliforniai paprika felvágva
- 2 kisebb lilahagyma, negyedekre vágva
Egy tálban keverd el a terijaki szószt, cukrot, olajat, gyömbér és fokhagymát. Tedd bele a csirkehúst, hagyd állni a hűtőben fél órát. Ezután vedd ki a húst, a páclét tedd félre. Bambuszpálcikákra felváltva húzz csirkét, hagymát, paprikát és ananászt. Grillsütőben 10-15 perc alatt süsd meg, közben ha szükséges, kenegesd a páclével. Akkor kész, amikor a hús színe középen is megváltozik.