Yukkai Jang Kuk – Hagymaleves csilis marhával
- fél kg marhahús
- 2 l víz
- csilipor vagy csilipaprika tetszés szerint
- 2 kanál szezámolaj
- 12 zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál pirított szezámmag
- 1 kanál cukor
- fél kanál fehérbors
- két kanál szójaszósz
Ezt a levest igen csípősre készítik, és a legforróbb napokon fogyasztják, mivel elősegíti az izzadást, vagyis a test hűtését. Ugyanolyan hatásos, ha a hideg ellen fogyasztják…
A falatnyira vágott húst tedd fel a vízben egy lábosban. Forrald fel, és addig főzd, amíg a marhahús szinte szétesik. Keverd össze a csilit a szezámolajjal. Vágd apróra a zöldhagymát, és add a leveshez az összezúzott fokhagymával együtt. Add hozzá a maradék hozzávalókat és alacsony lángon főzd tovább három-négy percig. Forrón tálald.