Vízigesztenye-leves rákkal
- 100 g szurimi (rák-imitátum) vagy koktélrák
- 2 teáskanál kukoricakeményít?
- csipetnyi só
- 2 kanál olaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 liter húsleves
- 1 csésze víz
- 1 doboz (konzerv) vízigesztenye, felszeletelve
- fél csésze vékonyra szelt sárgarépa
- 1 teáskanál szezámolaj
- csipetnyi ?rölt bors
A rákhúst hintsd meg a keményít?velés egy kevés sóval. Hagyd állni tíz percig. Hevítsd fel az olajat egy lábasban. Tedd bele a gyömbért, majd pár másodperces kevergetés után a rákotés pirítsd egy percig. öntsd rá a húslevestés a vizet, majd amikor felforrt, a vízigesztenyétés a répát. Alacsony lángon párold 4-5 percig, ügyelj, hogy a zöldég ne puhuljon le túlságosan. Add hozzá a maradék hozzávalókat. Forrón tálald.