Vietnámi savanyú-erős leves (Bun Bo Hue)
- 4-6 sertésköröm
- 500 g marhafelsál
- 3 teáskanál chiliszósz
- 3 szál citromf? 4-5 centis darabokra vágva
- 1 kanál olaj
- 1 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál rákpaszta
- 1 teáskanál cukor
- 100 g üvegtészta
Az üvegtésztát dobd 10 percre meleg vízbe, majd csepegtesd le. A marhahúst vágd falatnyi darabokra, 10 percig f?zd vízben, majd csepegtesd le. Egy nagyobb lábast tölts meg félig vízzel, tedd bele a sertéskörmötés közepes lángon f?zd 15 percig. Add hozzá a marhahúst. Közben hevítsd fel az olajat egy serpeny?ben, öntsd bele a chiliszósztés a rákpasztát, keverd el, pirítsd pár percig, majd öntsd a levesbe. Alacsony lángon párold tovább 30-40 percig. Az utolsó öt percben add hozzá a többi f?szert. Apróra vágott újhagymával, citromkarikával tálald.