Vegetáriánus sült rizs
- 2 kanál szójaszósz
- 3 kanál rizsbor vagy száraz sherry
- 6 kanál mogyoróolaj
- 2 tojás felverve
- 1 répa, 1 centis kockákra vágva
- 100g borsó
- 100 g kockára vágott zeller
- fokhagyma ízlés szerint
- 4 csésze kihűlt főtt rizs
A szójaszószt, rizsbort és mogyoróolajat keverd össze alaposan egy kis edényben. Tedd félre.
Egy másik edényben forró olajban süsd ki a felvert tojásokat úgy, hogy kemények, de még nedvesek legyenek. A tojást helyezd egy tálkába és törd kisebb darabokra. Ezt is tedd félre.
A répát 1 percig dobd lobogó vízbe, majd öblítsd le és hagyd kihűlni.
A vokban pirítsd meg a fokhagymát egy kevés olajon, majd add hozzá a borsót és a zellert. 1 perc pirítás után add hozzá a szószt és a rizst. Forrón tálald.