Tso tábornok csirkéje
- 4 egész csirkecomb
- 1 tojás
- 1 kanál tápiókaliszt vagy kukoricakeményítő
- 1 kanál növényi olaj
szósz 1:
- 2 zöldhagyma
- 2 kanál shiitake gombaszósz
- 2 kanál világos szójaszósz
- 2 kanál rizsbor vagy száraz fehérbor
- 1 kanál reszelt gyömbér
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 kanál barnacukor
- 1 kanál tápiókaliszt vagy kukoricakeményítő
szósz 2:
- 1 kanál alma- vagy rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanál chiliszósz
Csontozd ki a csirkét és vágd 1 centis darabokra. A tojást keverd el az olajjal és a tápiókaliszttel, majd add hozzá a húst. Keverd el alaposan a szósz 1 hozzávalóit. Egy tányérra helyezz papírtörlőt. 3-4 centi, nagyon forró olajban
Süsd meg a csirkét három perc alatt. (Akkor elég forró az olaj, ha egy szikkadt kenyérkocka egy percen belül megbarnul benne, vagy ha a beledobott főtt rizsszem vagy cseppnyi tészta azonnal felbukkan az olaj tetején.) A húst ezután helyezd a papírtörlőre.
Öntsd ki a vokból az olajat, majd hevítsd fel benne a szósz 1-et. Ahogy felforrt, helyezd vissza a csirkét, kevergesd és főzd egy percig. Ezután add hozzá a szósz 2-t, főzd további egy percig, majd azonnal tálald.