Thai tofusaláta mogyoróval
- 1 csésze kockára vágott kemény tofu
- 2 tojás
- 1 teáskanál bors
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 1 csésze kockára vágott friss vegyes zöldég
- 1 csésze babcsíra
- fél csésze vékony karikára szeletelt jégcsapretek
- fél csésze cukorborsó ferdén csíkokra vágva
- 2 szál újhagyma felkarikázva
- fél csésze pirított sózatlan mogyoró
az öntethez:
- 2 kanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 kanál világos szójaszósz
A tojást verd fel, keverd el benne a borsotés a petrezselymet. Süss
bel?le négy vékony omlettet. Ha kih?lt, vágd ?ket vékony csíkokra. Tedd
félre.
Egy tálban keverd el a tofut, a zöldéget, a csírátés a jégcsapretket.
A tetejére szórd a cukorborsót, arra a hagymakarikákatés a tojást.
Végül szórd rá a mogyorót. Tálalás el?tt öntsd rá az öntetet.