Thai tápiókapuding
Édesség tápiókagyöngyből, kókusztejjel.
- 1 csésze tápiókagyöngy
- 6 csésze víz
- 1 csésze kókusztej
- 1 csésze cukor
- csipetnyi só
- 2 csésze egzotikus gyümölcs (pl. licsi)
- az öntethez
- 1 csésze kókusztej
- fél csésze cukor
Egy nagyobb lábasban áztasd be a tápiókagyöngyöt a vízben. 15 perc múlva forrald fel, közben állandóan kevergesd, nehogy az aljára ragadjon. Addig főzd alacsony lángon, amíg a gyöngyök megpuhulnak és áttetszővé válnak. Ekkor add hozzá a kókusztejet, a cukrot és egy kevés sót (még jobb, ha nátrium-glutamátot használsz). Keverd meg, vedd le a tűzről, öntsd bele a gyümölcsöt.
Merd pudingos csészékbe, a tetején az öntet elkevert hozzávalóival tálald.
Melegen is fogyasztható.