Thai csirkesaláta
A „szokásos” csirkesaláta, thaiföldi beütéssel, 4-6 fő számára.
- 4 zöld citrom leve
- 2 kanál halszósz
- 3 kanál cukor
- 1 fej vöröshagyma vékonyra szelve
- 1 grillcsirke
- 1 kis fej vöröskáposzta, vékony csíkokra vágva
- 1 sárgarépa julienne-re vágva
- 1 csokor petrezselyem
- 1 saláta megmosva, lecsepegtetve
Egy tálban keverd el a citromlét, halszószt és cukrot. Add hozzá a hagymát. Keverd el alaposan és hagyd állni fél órát, hogy elvegye a hagyma erejét. Kézzel szedd szét a csirkét falatnyi csíkokra. Keverd össze a káposztával, répával és az apróra vágott petrezselyemmel. Öntsd hozzá a citromos öntetet. Keverd el, tedd a hűtőbe fél órára.