Tengeri hal gyömbérszószban

A fokhagymától és a halszósztól jellegzetes thai íze van.

  • három, egyenként kb. 30 dekás tengeri hal (sügér, red snapper, vagy ami csak van)
  • 1 kanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kanál olaj
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 3 kanál rizsecet
  • 3 kanál víz
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 2 teáskanál citromfű (ha lehet, friss)
  • 1 kanál halszósz

A halat mosd meg, töröld szárazra, majd mindkét oldalát vágd be ferdén 2-3 centis távolságban. Kend be olajjal, majd egy tepsiben 15 perc alatt süsd meg. (Szúrj bele villával, ha könnyen szétesik, megpuhult.)

Az olajban pirítsd meg a gyömbért és a fokhagymát. A cukrot keverd el a keményítővel, add hozzá a gyömbérhez, majd egyből öntsd rá az ecetet és a vizet. Amikor felforrt, tedd bele a chiliszószt és a citromfüvet.

Tálaláskor öntsd a halra a szószt. Forró rizzsel fogyaszd.

Kapcsolódó bejegyzések