Szűzérmék citromfűvel
- 750g kicsontozott sertéshús
 - 2 szál citromfű apróra vágva
 - 4 fej kisebb lilahagyma
 - kevés összetört feketebors
 - 2 kanál mogyoróolaj
 - 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 - 2 friss csilipaprika kimagozva, apróra vágva
 - 1 kanál barnacukor
 - 2 kanál halszósz
 - 50 g pirított, nem sózott mogyoró
 - koriander a díszítéshez
 - üvegtészta (köretnek)
 
A húsról vágj le minden zsiradékot, Szálirányra merőlegesen vágd fél centis szeletekre, majd a szeleteket ismét fél centi széles csíkokra. Ezután alaposan keverd el a citromfűvel, hagymával, csipetnyi sóval és a borssal. Tedd félre 30 percre.
Öntsd az olajat egy forró vokba. Forgasd úgy az edényt, hogy az olaj a teljes felületet bevonja. Szórd bele a húst több adagban (ha egyszerre teszed bele, nem pirulni fog, hanem levet ereszt) és nagy lángon süsd három percig.
Add hozzá a fokhagymát és a csilit, süsd további 5-8 percig közepes lángon, amíg a hús elveszti rózsaszín árnyalatát.
Tedd bele a cukrot, a halszószt és az apróra vágott mogyorót. Keverd el alaposan, ha szükséges, kevés szójaszósszal vagy sóval ízesítheted. Azonnal, forrón tálald üvegtészta-ágyon.