- 250 g csirkemell vékony csíkokra vágva
- 2 kanál olaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- fél dl száraz fehérbor
- 4 kanál osztrigaszósz
- 300 g lilahagyma hajszálvékony karikára vágva
- 100 g shiitake gomba vékony csíkokra vágva
- 100-100 g zellerszál, sárgarépa, vízigesztenye vákony csíkokra vágva
- 100 g szójacsíra
- 12-15 tavaszi tekercs-tésztalap
Pirítsd meg az olajon a csirkét. Add hozzá a gyömbért, fokhagymát, bort és osztrigaszószt. Egy perc nagy lángon kevergetés után add hozzá a zöldségeket, pirítsd tovább 2-3 percig. Tedd félre, hagyd kih?lni. A tésztalapokat mártsd langyos vízbe, majd tegyél az egyik sarkára egy kupaccal a csirkés keverékb?l. Hajtogasd össze, majd a rizsf?z? g?zöl?jében párold 5-6 percig. (Vagy b?, forró olajban süsd ropogósra.) Kedvenc mártogatószószoddal tálald.