Szecsuáni hirtelencsirke

Enyhén csípős csirkemell-csíkok, ropogós brokkolival.

  • 300g csirkemell bőr nélkül
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 kanál chiliszósz
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 csésze brokkoli
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál száraz fehérbor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl csirkeleves
  • 2 kanál olaj

Hevítsd fel az olajat egy vokban, add hozzá a gyömbért, majd szinte azonnal tedd bele a vékony csíkokra vágott csirkét. Nagy lángon kevergetve süsd 2-3 percig. Add hozzá a többi hozzávalót (a keményítőt kivéve), forrald fel és kevergesd további 2 percig. Egy kanál vízben alaposan keverd el a keményítőt és add hozzá az ételhez. Alacsony lángon kevergesd, amíg besűrűsödik. Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések