Sütemény vízigesztenyéből
Zselészerű sütemény, amelyben a mintázatot a gyufaszálra vágott vízigesztenye szolgáltatja.
- 200g konzerv vízigesztenye
- 200g cukor
- 200g finomliszt
- 3-4 kanál kukoricaolaj
Csepegtesd le a gesztenyét. Szeleteld fel, majd vágd gyufaszál méretű csíkokra. Egy lábasban öntsd hozzá a cukrot és két csésze vizet. Forrald fel, keverd el benne a lisztet és adj hozzá további két csésze vizet. Keverd el alaposan, és főzd 5 percig. A masszát öntsd egy süteményformába. Helyezd a formát egy gőzölőre és párold 30 percig. Tedd félre, hagyd kihűlni.
Vágd akkora szeletekre, amekkorára a kenyeret szoktad. Egy serpenyőben, forró olajon pirítsd mindkét oldalát 2-3 percig. Melegen vagy hidegen is tálalhatod.