Shinkyokushin Japán Bajnokság 2005 – információk

A Török Danit nagy csatában legyőző Yuki Sakának valóban kitört 2 foga egy hiza gerit követően, de sajnos ez sem volt elég a magyar győzelemhez. Sakai a következő körben kikapott, 7 perc küzdelem után, súllyal – úgy, ahogy ő győzött Dani ellen. Riválisa a 8-ba jutott.

Image

Yamada jó formát mutatott, nagy csatában győzte le Kenta Morit, leginkább jobb kondíciójával. Majd a világbajnok Suzukival mérkőzött, aki valóban jobb volt, mint Yamada. Tsukakoshi nem mutatott jó formát, akárcsak Tanigawa, aki korán kiesett.

Suzuki valóban a legjobb volt a mezőnyben.

Az orosz Nesterenko jó ágat tudhatott magáénak, de a kőkemény combosairól híres Nomotót irtózatos fej K.O.-val búcsúztatta, két egymás utáni térdrúgással.

Még mindig tatamira lépett egy legendás küzdő, Hiroyuki Miake, aki az első körben egy gyönyörű fordulós fejrúgás K.O.-val lepte meg a közönséget, de sajnos a 2. körön nem jutott túl. 40 éves a mester.

Három bemutató volt a versenyen, ebből kettőt gyermekek tartottak. Láthatóan nagy hangsúlyt fektetnek a mára már domináns korosztály megtartására, megnyerésére.

Egy bemutatót a litván Donatas Imbras tartott, ami az első olyan bemutató volt a szervezet japán bajnokságainak történetében, amit nem hazai Branch Chief tartott.

Több küzdő szituáció és egy kata mellett jeget is tört Imbras: egyet oroshi hijivel (fentről lefelé könyék), illetve egyet felütéssel!

1. Kunihiro Suzuki

2. Kenji Maekawa

3. Roman Nesterenko

4. Kiyohide Kuno

5. Kazuhito Yamada

6. Takayuki Tsukagoshi

7. Koichi Tokusa

8. Tomikazu Yoshida

Mas. Oyama Prize: Kenji Maegawa

Best Spirit: Ryutaro Hirayama

Best Technique: Roman Nesterenko

Tameshiwari Award: Hideaki Koizumi

Related posts