Sertésrostélyos újhagymával

  • 300g sertéshús
  • szaké ízlés szerint
  • 5-6 szál újhagyma

szósz a hagymához:

  • 3dl dasi
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál világos szójaszósz
  • 1 teáskanál szaké

az öntethez:

  • egy evőkanál miszo
  • egy tojássárgája
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szaké
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér leve
  • olivaolaj

A húst vágd centi széles csíkokra. Sózd meg, hintsd meg a szakéval. Kevés olajon hirtelen pirítsd meg a húst, majd vágd a csíkokat félbe. A félbevágott csíkokat szorosan egymás mellé tedd egy kiolajozott tepsibe.

2-3 percig grillezd a hagymát a sütőben magas lángon. Utána vágd 2-3 centis darabokra, majd tedd bele a hagymához való szószba.

Az öntet hozzávalóit keverd össze egy lábosban, majd kis lángon melegítsd fel. A mártás felét öntsd a húscsíkokra. Erre helyezd a szószból kivett hagymát, majd öntsd az öntet második felét is a tepsibe. 6-8 perc alatt süsd puhára a húst.

Related posts