Savanyú-erős rizsleves
- 6 szárított shiitake gomba (vízbe áztatva, lecsepegtetve, majd vékony
 - szeletekre vágva)
 - 1 liter csirkelé
 - 250g csont nélküli sertéshús, gyufaszál méretűre szeletelve
 - 100g bambuszrügy
 - egy vékony szál sárgarépa, gyufaszál méretűre vágva
 - másfél csésze rizs megfőzve
 - fél dl rizsecet
 - 2 kanál kukoricakeményítő
 - 2 kanál szójaszósz
 - 2 kanál víz
 - 1 teáskanál őrölt fehérbors
 - 1 felvert tojás
 - 1 teáskanál szezámolaj
 - 2 szál zöldhagyma vékony karikákra vágva
 - 1 kanál csiliszósz
 
Forrald fel a csirkelevest. Add hozzá a sertéshúst, gombát, bambszrügyet és a répát. Főzd 3 percig, majd add hozzá a rizst, az ecetet, szójaszószt, fehérborsot, szezámolajat és a csiliszószt.
Ismét forrald fel, vedd takarékra a lángot és főzd újabb 3 percig.
Egy csészében keverd el csomómentesen a vízben a keményítőt. Fokozatosan, állandó kevergetés mellett öntsd a levesbe. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg besűrűsödik. Ezután egy villára csorgatva lassan keverd el benne a tojást.
Tálaláskor a zöldhagymával díszítsd.