- 2 csésze rizs
- 200 g koktélrák
- 1 szál sárgarépa
- 80 g jégcsapretek
- 6 fej gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kanál fehérbor
- 1 kanál vaj
- frissen ?rölt bors
- só
- kukoricakeményít?
- friss oregano, petrezselyem a díszítéshez
A rizst mosd meg, áztasd be húsz percre hideg vízben. Közben a rákot vágd egészen apróra. A répát és a jégcsapretket vágd félcentis karikákra, a gombát falatnyi darabokra. A hagymát vágd apró kockákra. Az apróra vágott rákot keverd el a hagymával, sóval, borssal és 1-2 kanál kukoricakeményít?vel. A maszából formázz 2 centis gombócokat. A rizsf?z?be öntsd bele a rizst és kétszer annyi vizet. A rizs tetejére szórd rá a zöldségeket és a kanál vajat. A zöldségek tetejére óvatosan helyezd el a rákgombócokat. Kapcsold be a rizsf?z?t. Tálaláskor apróra vágott friss oreganóval és petrezselyemmel díszítsd.