Rászorulóknak adta a lottónyereményét

370 millió forintnak megfelelő jent küldött postán egy ismeretlen a múlt heti japán vihar áldozatainak.

200 millió jent (370 millió forintot) érő lottószelvényét adományozta a közelmúlt viharos áradásaitól sújtott áldozatoknak az a szerencsés nyertes, akinek nagylelkűségén nem győztek csodálkozni vasárnap a japán hatóságok.

Nem mindennapi nagylelkűségről tett tanúbizonyságot az az önmagát felfedni nem kívánó emberbarát, aki telitalálatos lottószelvényét küldte el Fukui prefektúra kormányzójának egy levél kíséretében, amelyben leírta, a katasztrófa áldozatainak szánja adományát.

„Itt küldöm a szerencsés lottószelvényt, abban a reményben, hogy segítséget jelent azoknak, akiket lesújtott a balszerencse” – állt a levélben.

Imatomi Hiroko, Fukui prefektúra egyik vezetője, aki először látta a küldeményt, megjegyezte, az írás meggyőzte a feladó őszinteségéről.

Egy csodálatos levél

„Csodálatos levél volt… Egyáltalán nem tűnt beugratásnak vagy viccnek – mondta Imatomi. – Az illető azon ritka emberek egyike, akik igazán nagylelkűek, és abban bíznak, hogy segíthetnek a szenvedőkön.”

A feladó álnéven postázta a küldeményt, a hatóságok nem tudják felderíteni, ki küldhette a nyertes szelvényt, amelyről kiderült, hogy valódi.

A Fukui prefektúrát sújtó, július 17-18-i viharos esőzések következtében hárman életüket vesztették, 17 személy súlyosan megsebesült, és több mint kétszáz ház omlott össze, illetve károsult meg.

MTI

Related posts