Ragyogó csirke szilvával

  • 1 kg bőrözött, falatnyi darabokra vágott csirkehús
  • fél csésze szilvabefőtt
  • negyed csésze apróra vágott hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 kanál csiliszósz
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál szójaszósz
  • fél kanál reszelt gyömbér
  • kevés őrölt bors
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál sherry vagy száraz fehérbor
  • forró főtt rizs
  • ferdén csíkokra vágott zöldhagyma

Öblítsd le a csirkét, majd szárítsd meg papírtörölközővel. A csirkehúst tedd fel főni egy edénybe a következő hozzávalókból készített szósszal: szilva, hagyma, fokhagyma, csiliszósz, ecet. szójaszósz, gyömbér, bors. Lassú lángon főzd addig, amíg meg nem puhul. Rendezd el a csirkét a főtt rizsen. Miután leszedted a szaftról a zsírkarikákat, öntsd bele a sherryben feloldott keményítőt. Addig kavargasd ,amíg besűrűsödik. Ezután öntsd rá a tányérban lévő csirkére és rizsre. A zöldhagymával díszítsd.

Kapcsolódó bejegyzések