Pride középsúlyú GP középdöntő

Augusztus végén teljesen papírforma eredmény születik a  Pride középsúlyú GP-n, és ismét Wanderlei Silva nyeri meg a bajnokságot – vagy mindent felborítva új sztárja születik a súlycsoportnak.

Image

A középdöntõ eredményei

Mauricio „Shogun” Rua pontozással verte a korábbi nehézsúlyú bajnok testvérét, An-tonio Rogerio Noguierát.
Alistair Overeem 1:20 másodperc a-latt elintézte egy guillotine fojtással a ko-ráb-ban bajnoki esélyesnek számító Igor Vov-csan-csint.
Ricardo Arona két menetben akkora ve-rést adott a japán sztárnak, Kazushi Saku-rabának, hogy a második menet után Saku-ra-ba sarka feladta a küzdelmet és a japán figh-tert kórházba szálították.
Wanderlei Silva a tõle várható elsõ menetes TKO gyõzelmet hozta Kazuhiro Nakamura ellen.

Image

Wanderlei Silva

A végsõ döntõ párosításai:

Ricardo Arona – Wanderlei Silva
Alistair Overeem – Mauricio Rua

A versenyzõk elmondásaik szerint elé-ge-det-tek a párosításokkal és mind elismerik, hogy igen komoly, nyílt még a verseny. Bár Rua és Silva egy klubban edzenek a Chute Boxe Teamben, mind a ketten biztosították a ra-jongókat: ha a döntõben összekerülnek, akkor 100%-osan fognak küzdeni egymás ellen. Az Arona-Silva párosítás különösen jónak hangzik, hiszen a két brazil harcos nem ápol túl jó viszonyt. Arona szerint Silva brazil jitsu fekete öve csak reklám és iga-zából csak egy lila öves szintjén mozog. Amennyiben kettejük küzdelmét Arona nyeri, azzal bebizonyítaná, hogy eddig alá-be-csült harcos volt. Rua és Overeem össze-csapása két fiatal, viszonylag új arc mér-kõzése lesz, akik kölcsönösen tisztelik egy-mást. Mind a ketten azon a véleményen vannak, hogy párharcuk gyõztese nyeri meg a bajnokságot. Következõ számunkban rész-le-tes beszámolót olvashattok a döntõrõl, a-hol többek között összecsap Mirko CroCop és Fedor Emelianeko a nehézsúlyú bajnoki ö-vért. Mark Hunt Szergej Karitonovval méri össze az erejét.

Kovács Attila

Related posts