Polinéz csirke rizzsel

Attól polinéz, hogy többek közt ananásszal készül…

  • 3 dl csirkeleves
  • 1 csésze ananászlé
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál ketchup
  • 2 kanál ecet
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál margarin
  • 3 félbe vágott csirkemell bőr és csont nélkül
  • 1 csésze hosszúszemű nyers rizs
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 csésze apróra vágott piros kaliforniai paprika
  • 200g kockára vágott ananász
  • 2 kanál kesudió

Az első hat hozzávalót keverd el egy tálban.

Egy serpenyőt kenj ki margarinnal. Helyezd el rajta a csirkemelleket, majd közepes lángon süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Tedd félre.

Tedd a rizst és a fokhagymát a serpenyőbe és pirítsd három percig. Tedd vissza a csirkét. Öntsd rá a csirkelevest, forrald fel. Vedd a lángot takarékra, majd 25 perc alatt párold puhára a rizst, amíg a folyadék javát felszívja.

Kapcsolódó bejegyzések