Polinéz csirke rizzsel
Attól polinéz, hogy többek közt ananásszal készül…
- 3 dl csirkeleves
- 1 csésze ananászlé
- 3 kanál cukor
- 3 kanál ketchup
- 2 kanál ecet
- 1 kanál szójaszósz
- 1 kanál margarin
- 3 félbe vágott csirkemell bőr és csont nélkül
- 1 csésze hosszúszemű nyers rizs
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 csésze apróra vágott piros kaliforniai paprika
- 200g kockára vágott ananász
- 2 kanál kesudió
Az első hat hozzávalót keverd el egy tálban.
Egy serpenyőt kenj ki margarinnal. Helyezd el rajta a csirkemelleket, majd közepes lángon süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Tedd félre.
Tedd a rizst és a fokhagymát a serpenyőbe és pirítsd három percig. Tedd vissza a csirkét. Öntsd rá a csirkelevest, forrald fel. Vedd a lángot takarékra, majd 25 perc alatt párold puhára a rizst, amíg a folyadék javát felszívja.