Pikáns spenótmártás
- 1 csomag lágy selyemtofu, lecsepegtetve
- 1 közepes fej hagyma
- 3 kanál majonéz
- 3 nagy gerezd fokhagyma meghámozva
- 1 csomag fagyasztott spenót lecsepegtetve, szűrőn átpréselve.
- 1 doboz (150-200g) vízigesztenye (bambuszrüggyel, vagy más ropogós
- zöldséggel helyettesíthető)
- 50g hajszálvékonyra vágott póré
A tofut csepegtesd le, papírtörölközővel itasd le róla a folyadékot. Egy turmixban keverd simára. Add hozzá az apróra vágott hagymát, majonézt és fokhagymát, spenótit, majd ezekkel is keverd el a gépben. Tedd bele a vízigesztenyét, de ezt már csak addig turmixold pulzálva, amíg még darabos marad. Tálalás előtt legalább egy órával tedd a hűtőbe.