Pai chiao hsia ch'iu (ráklabdácskák)
- fehér kenyér vékonyra szeletelve, héj nélkül, fél centis darabokra vágva
- fél kg megtisztított, kierezett rák
- 100 g vízigesztenye
- 1 tojás fehérje enyhén felverve
- 2 kanál finomra vágott bacon szalonna
- 1 kanál rizsecet
- másfél kanál friss reszelt gyömbér
- másfél kanál zöldhagyma
- só
- olaj a sütéshez
- szecsuáni bors ízlés szerint
A kenyeret helyezd el egy tepsiben és hagyd egész éjjel szobahőmérsékleten száradni. Egy turmixgépben pürésítsd össze a rákot majd tedd bele egy edénybe. Add hozzá a vízigesztenyét, tojásfehérjét, szalonnát, gyömbért, hagymát és sót, valamint némi kukoricakeményítőt. Erősen kevergesd egy fakanállal, amíg zömök, homogén elegyet nem kapsz.
Vizes kézzel gyúrj gombócokat a masszából, hempergesd meg a golyókat a kenyérben. A kenyérkockákat enyhén nyomd a gombócokba.
Ezután süsd ki őket forró olajban. 1-2 perc alatt mindkét oldaluk aranybarnára sül. Tedd őket papírtörölközőre, majd ha lecsöpögtek, forrón tálald őket. A szecsuáni borssal és sóval ízesítsd.