Pai chiao hsia ch'iu (ráklabdácskák)

  • fehér kenyér vékonyra szeletelve, héj nélkül, fél centis darabokra vágva
  • fél kg megtisztított, kierezett rák
  • 100 g vízigesztenye
  • 1 tojás fehérje enyhén felverve
  • 2 kanál finomra vágott bacon szalonna
  • 1 kanál rizsecet
  • másfél kanál friss reszelt gyömbér
  • másfél kanál zöldhagyma
  • olaj a sütéshez
  • szecsuáni bors ízlés szerint

A kenyeret helyezd el egy tepsiben és hagyd egész éjjel szobahőmérsékleten száradni. Egy turmixgépben pürésítsd össze a rákot majd tedd bele egy edénybe. Add hozzá a vízigesztenyét, tojásfehérjét, szalonnát, gyömbért, hagymát és sót, valamint némi kukoricakeményítőt. Erősen kevergesd egy fakanállal, amíg zömök, homogén elegyet nem kapsz.

Vizes kézzel gyúrj gombócokat a masszából, hempergesd meg a golyókat a kenyérben. A kenyérkockákat enyhén nyomd a gombócokba.

Ezután süsd ki őket forró olajban. 1-2 perc alatt mindkét oldaluk aranybarnára sül. Tedd őket papírtörölközőre, majd ha lecsöpögtek, forrón tálald őket. A szecsuáni borssal és sóval ízesítsd.

 

Related posts