Ojaki donburi
- 1 kanál vaj
- 250g csirke, falatnyi darabokra vágva
- két csésze csirkeleves
- 4 kanál szójaszósz
- 2 kanál cukor
- 1 közepes fej hagyma, karikákra vágva
- 4 tojás
- 5 shiitake gomba (ha szárítottat használsz, áztasd be), vékony csíkokra vágva
- fél csésze apróra vágott zöldhagyma,
- 100g bambuszrügy
- kevés halsütemény (elhagyható)
Egy serpenyőben olvaszd ki a vajat, pirítsd meg benne a csirkét. Öntsd hozzá a csirkelevest, a gombát, a bambuszrügyet és a hagymakarikákat. Addig főzd, amíg a csirke megpuhul. Add hozzá a szójaszószt, a cukrot és a zöldhagymát. A tojásokat csak egy kicsit verd fel (inkább csak keverd el a sárgáját a fehérjével) öntsd a csirkére és alacsony lángon addig süsd, amíg megdermed. Forró rizs tetején tálald. Kevés norival díszítsd.