Ötödik éve a Toyotáé a legtöbb bevétel

Image

A Toyota Motor Corp. sikeresen megőrizte első helyét a legnagyobb bevételt produkáló nagyvállalatok listáján. A Teikoku Databank közlése szerint a nagyvállalat már ötödik éve vezeti a tekintélyes névsort.

A Toyota 793,2 milliárd jenes forgalmat vallott be az adóhatóségnak, köszönhetően az élénk otthoni és tengeren túli autópiacnak.

Két másik gépkocsigyártó – a Honda és a Nissan – is jó eredményeket könyvelhet el magának, az ő bevételük az ötödik és a kilencedik helyre volt elég.

A Top tizes listán helyet kapott még a Canon és a Takeda gyógyszergyártó vállalat. A Teikoku adatbankja azokat a vállalatokat listázza ki, melyek tavalyi bevétele adóbevallásuk szerint meghaladta a 40 millió jent.

A második helyet az NTT DoCoMo kapta 437,7 milliárd jennel.

Az első tízből többek között idén kiesett a Tokyo Electric Power Co és a Vodafone is.

A nagy bankok mindig is a lista élén szerepeltek, egészen 2000 környékéig. Idén a legjobb helyezést a Mitsui Trust Holdings érte el, de bevétele csupán a 86. helyre volt elegendő – hűen tükrözve a bankok helyzetét, tekintettel arra, hogy a banki kölcsönök iránti kereslet rendkívül alacsony.

A legalább 40 milliós bevételt bevalló vállalatok száma meghaladta a 75000-et, ez 4,5%-os növekedést jelent tavalyhoz képest, és négy év óta ez az első év, amikor ez a szám pozitív.

A nagyvállalatok is növekedést könyvelhettek el, az első tíz helyezettből heten több bevételt szereztek, mint egy évvel korábban.

Kyodo

Related posts