Nyári csirke

  • 1kg csirkemell
  • 2 teáskanál kirsch rum
  • 1 kanál almaecet
  • kevés só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 kanál reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 3-4 kanál tápiókaliszt (vagy kukoricakeményítő)
  • 1 dl facsart narancslé
  • 2 kanál cukor vagy meleg méz
  • 1 édes narancs, meghámozva, gerezdekre szedve
  • 1 kisebb grapefruit meghámozva, gerezdekre szedve
  • 2 dl csirkeleves

A melleket sózd, borsozd meg, majd bőrrel felfelé tedd egy tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig süsd őket.

Egy edényben keverd el a cukrot, tápiókalisztet, csirkelevest, rumot, ecetet, narancslevet, tárkonyt és a narancshéjat. Alacsony lángon forrald fel, és állandó kevergetés mellett várd meg, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancs- és grape fruit gerezdeket, majd zárd el a lángot.

A szószt a gyümölccsel merd rá a csirkére, és süsd tovább 15 percig a sütőben, amíg a hús megpuhul.

 Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések