Moo sate

  • 1 kg marhahús vékony szeletekre vágva
  • 3 teáskanál curry
  • 1 teáskanál csili
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 4 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál méz

a mogyorószószhoz:

  • 1 csésze mogyoróvaj
  • 1 csésze kókuszkrém
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 teásknál worcester szósz
  • kevés tabasco

A húst vágd fél centinél vékonyabb csíkokra. A csíkok szélessége se legyen több, mint 1 centi. Ha előtte kicsit lefagyasztod, egészen vékonyra lehet szeletelni.

A curryt, csilit, fokhagymát, hagymát, citromlevet és mézet keverd össze egy nagyobb edényben. Tedd bele a húscsíkokat és hagyd, hogy a páclé átjárja őket.

A húsokat szúrd bambuszpálcikára, egy pálcikára 3-4 darabot. Figyelj oda, hogy a lehető legtöbb hagyma és fokhagyma ragadjon rájuk, majd tedd őket egy tányérra, öntsd rá a maradék szószt és hagyd pihenni egy kicsit.

A húsos pálcikákat tedd a grillsütőbe, és süsd meg.  Melegítsd fel a vajat, tedd bele a szósz többi hozzávalóját.

Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések