Mongol marha

  • 500g vékonyra szelt hátszín
  • 3 kanál szójaszósz
  • 3 kanál kukoricakeményítő
  • 2 gerezd préselt fokhagyma
  • 1,5dl víz
  • 1 kanál pirított szezámmag
  • fél kanál cukor
  • csipetnyi tört rózsabors
  • 2 kanál olaj
  • 2 közepes sárgarépa, ferdén vékony szeletekre vágva
  • 1 csokor zöldhagyma, 5 centis darabokra vágva (szedd külön a zöld és a fehér részeket)
  • forró főtt rizs

A rostirányra merőlegesen vágd hosszú, vékony szeletekre a húst. 1-1 kanál szójaszószt és keményítőt keverj el alaposan a fokhagymával, majd 10 percre pácold benne a húst. Közben egy tálkában keverd el a vizet, a maradék két kanál szójaszószt, a maradék kukoricakeményítőt, szezámmagot, cukrot és borsot, tedd félre.
A vokban hevíts fel egy kevés olajat. Egy percig nagy lángon pirítsd benne a húst, majd öntsd ki belőle egy tányérra. Egyszerre csak a hús egy részét pirítsd, a serpenyő/vok nagyságától függően 2-4 részletben.
Ismét melegíts olajat a vokban, majd szórd bele a répát és a hagyma fehér részét, rázva-keverve pirítsd nagy lángon két percig, majd add hozzá a hagyma zöldjét és süsd még egy percig. Add hozzá a húst, valamint a szójás keveréket. Alacsony lángon addig kevergesd, amíg a szósz besűrűsödik. Azonnal tálald a forró rizzsel.

 Fórum az ázsiai ételekről

Kapcsolódó bejegyzések