Minden negyedik japán nő csúnyának találja magát

Négy nőből egy azt hiszi magáról, hogy nem néz ki olyan jól, mint a többiek – derül ki az Unilever felméréséből.

Image

És csupán 14 százalékuk elégedett külsejével. Ezzel a 10, felmérésben részt vevő ország átlaga alatt állnak 20%-kal. A japán nőknek szélsőségesen rossz véleménye van saját kinézetéről és belső értékeiről.

A 10 ország megkérdezett asszonyainak 37%-a elégedett külsejével, ugyanez a szám a szigetország polgárai között mindössze 14%.

Egyetlen japán nő sem gondolta magáról, hogy „aranyos” vagy „gyönyörű”, és mindössze két százalékuk tartja magáról, hogy „elbűvölő”.

Muraszava Hiroto, az Arcápolás Kutató Japán Akadémia elnöke szerint fontos lenne, hogy a japán nők jobban érezzék magukat a bőrükben.

– A japán nők olyan szinten állnak, amelyre joggal lehetnének büszkék akár a divat, akár a make-up technikák tekintetében – mondja Muraszava. – Mégis, valamilyen okból lesújtó véleményük van magukról.

Az argentin és brazil megkérdezettek több mint fele elégedett a külsejével és szépségével. Az Egyesült Államok, Kanada és Olaszország hölgyeinek 40%-a érez ugyanígy. Utóbbi országban a nők 17%-a tartja magát aranyosnak, ötödük pedig úgy érzi, elbűvölő.

A Unilever 3200 nőt kérdezett meg 10 országban idén februárban és márciusban. Japánban 300, 14 és 64 év közötti nő vett részt a felmérésben. Megkérdezték továbbá az USA, Brazília, Argentína, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia és Portugália lakosait is. A felmérésben részt vett a Harvard Egyetem is.

Mainichi Shimbun

Related posts