Minden idők legsikeresebb túlélési edzőtábora a Velencei tónál

A Stabilitás Karate és Fitness klub által rendezett nemzetközi kyokushin karate túlélési és küzdelmi táboron 6 országból mintegy 70 fő vett részt.
A tábor védnöke dr Garamvölgyi László, az ORFK Kommunkikációs igazgatója volt.

Image

 

A tábor oktatói közül kiemelkedett:

– Shihan Alwin Heatl 5 dan – Anglia

– Muzaffer Bacak VB2, VK2 többszörös Európabajnok versenyző – Németország, aki az augusztus 20-ai berlini K-1 gála egyik főszereplője lesz.

Image

az edzők

A több csoportban zajló tréningek a kyokushin karate alaptechnikáival, kombinációkkal, katákkal és a küzdelemmel is részletesen foglalkoztak.
A napi edzéseket Velencei tavi futások, vízi edzések, éjszakai túlélési gyakorlatok, pajzsos és küzdő tréningek, konditermi és elméleti foglalkozások, videovetítések, valamint egy éjszakai túlélési verseny is színesítették. Itt különböző erő-ügyességi és törésgyakorlatokat, valamint vízi feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek egy kb 10 km pályaszakaszon a Velencei tó körül.

Image

Első ízben sikerült Szóládi sensei segítségének köszönhetően egy izgalmas paintball feladattal is színesíteni a túlélési verseny megpróbáltatásait, amit a felnőttek és a gyerekek is egyaránt élveztek. Rendkívül nagy harcok alalkultak ki az erdős-bokros terepen zajló festék pisztolyos csatáknak, amelyben 2 védőtől kellett megszerezni egy elrejtett tárgyat az éjszaka leplében.

Image

A túlélési versenyen első helyezést a holland-francia vegyes csapat érte el, mig a gyerekek kategóriájában a Lengyel csapat győzött.
Rendkívül népszerű volt a küzdelmi csoport munkája, amit Muzaffer Bacak irányított. Itt is voltak konditermi és elméleti foglalkozások, küzdőtechnikai, zsákos, pajzsos gyakorlatok, valamint éles küzdelmek is. A pénteki napon az Ashihara válogatott is lelátogatott egy küzdőedzésre.
Az ifi fogadóban volt a tábor bázisa, a velencei Pingvin Étterem gondoskodott a megfelelő vitaminok és tápanyagok biztosításáról, valamint az ifi fogadó felső szintjén lévő jól felszerelt konditerem és edzőterem és video szoba biztosította a szakmai feltételeket az edzésekhez.
Bacak mester, valamint az instruktorok tábor utáni pihenéséhez a Margit-szigeti Thermál Hotel és a Total Fitness Studio biztosított segítséget.

Image

 

A tábor minden egyes percének mozzanatait a Sport TV csatorna fullcontact magazin stábja rögzítette, amelyből augusztus közepén láthatunk majd összefoglalót.

A tv stáb mellett egy profi fotos is dolgozott a táborban, a mellékelt képek maguk beszélnek a tábor életéről…

Related posts